Open Ateliers Zwolle 2016

 

 

 

 


 

De BZK organiseerde in 1989 als eerste in Overijssel en als één van de eerste in Nederland, de Open Ateliers. De geopende atelierdeur verlaagt de drempel tussen kunstenaar en liefhebber. Het succes van de Open Ateliers vond veel navolging.


Dit jaar worden de 28ste Open Ateliers georganiseerd, in het weekend van 17 en 18 september 2016. In de poster vindt u alle deelnemers die u dit weekend kunt bezoeken. In de kaart zijn de de bezoeklocaties en eventuele activiteiten aangegeven.

In vorige jaren zijn de Open Ateliers druk bezocht geweest. Er zijn leuke gesprekken ontstaan waar soms opdrachten uit voortgekomen zijn en waar de bezoekers ook diverse werken hebben gekocht. Ook melden bezoekers zich regelmatig aan voor workshops en cursussen.

 

Het totale aantal bezoekers ligt op enkele duizenden en is over de afgelopen jaren redelijk constant geweest.

 

 

Klik hier voor de poster in PDF formaat met alle deelneemers

 

 

 

 

BZK-leden exposeren in Lünen

Zondag 7 december 2014, 14.00 uur wordt de gezamenlijke expositie geopend in de Hanzezaal in Lünen. Er zijn 28 BZK-leden vertegenwoordigt met hun werk.

 

 

 

 

Tienovergroen

In het najaar van 2013 exposeerden 10 kunstenaars, aangesloten bij de BZK, tijdens een bijzondere expositie in Nunspeet. De kunstenaars gaven hun beeldende visie over wat zich afspeelt in, tussen, achter, op, voor of onder het gebladerte; Tienovergroen.
 
De groep kunstenaars van de Werkschouw, die al 10 jaar samenkomen om elkaars werk te bespreken, exposeerde in het bezoekerscentrum Veluwe-Noord van Staatsbosbeheer in Nunspeet, van 3 september tot 1 december 2013. Ook twee werken van onze overleden voorzitter Henk Jonker, indertijd ook iniatiefnemer van de BZK, doen mee.
 
Deelnemende kunstenaars: Hanneke Bloemen, Joepe Bos, Rana Berends, Jolanda van Harten, Stephanie Jansen, Henk Jonker, Loek Koopmans, Roel Suidgeest, Herman Zondag en Saskia Zwiers.