Jeffry Koopman

Jeffry Koopman(Zwolle, 1977) tekent, bouwt assemblagesculpturen en  maakt hout en linosnedes.  De laatste jaren werkt hij ook graag in het grensgebied daartussen.

In zijn tekeningen schept Jeffry een schimmige wereld, vol figuren die rondhangen in vaak moeizaam ogende houdingen of die zich met zware lasten slepen door werkplaatsen of nachtelijke lege straten of kruipend en klimmend ondergrondse tunnels en grotten verkennen. Sluipende hybride mensbeesten bewegen zich voort tussen verlaten gebouwen, ruïnes en barokke woekerende boomwortels en door interieurs met abstracte objecten.

In zijn beelden isoleert hij deze wezens en abstracte vormen vanuit hun getekende omgeving. Trekt hen als het ware onze wereld in door hen te vertalen naar vrijstaande assemblage sculpturen en betekende en uitgekerfde reliëfs. Inspiratie bronnen zijn brutalisme, industriële ruïnes, symbolisme, surrealisme, neo- expressionisme, voodoo en outsiderkunst. Daarnaast haalt hij veel ideeën uit eigen urban-exploration ervaringen en dromen maar ook uit podcasts met ooggetuigen verslagen van ontmoetingen met cryptids en entiteiten.