Marian Visscher

Iedereen en alles is gemaakt om te schitteren!

Het is Lente, de natuur loopt weer uit en geen enkele struik of boom denkt: “mmm, zal ik wel, zal ik niet”, “ben ik het wel waard” of “wie ben ik om hier te gaan shinen?”. De vogels fluiten no matter what en geen enkele andere boom of vogel denkt daar het zijne van. En dát is precies de bedoeling. De natuur is zo’n prachtig voorbeeld voor mensen. Want ook wíj zijn gemaakt om te schitteren, allemaal precies op onze eigen originele manier.

En nee, ik sluit mijn ogen zeker niet voor alle narigheid die er óók is. Ik draag mijn steentje bij daar waar mogelijk en laat het dan ook weer los. Juist de schoonheid van alles, daar wil ik me op focussen en dat wil ik laten zien in mijn schilderijen. Want wauw, wat is er ook veel mooi… Mens, kijk om je heen, voel, ruik, luister en verwonder je!

Dát is waar ik mijn inspiratie zoek en vind waarna ik intuïtief te werk (wil) gaan. Het realistisch naschilderen vind ik niet zo boeiend, het gevoel erachter zeker wel. Dus los laten, de penseel het werk laten doen en zo de schoonheid al zoekende laten ontstaan. Acryl en olieverf zijn mijn medium.

Naast schilderen geef ik cursussen ‘terug naar je creativiteit’, deze zijn nog in de ontwikkelfase en coach ik jongeren en volwassenen waarbij Beeld mijn middel is. Na de afgelopen 12 jaar als Kunst docent in het VO te hebben gewerkt is dit mijn nieuwe weg: Kunstenaar – Coach, en ik geniet ervan!

Discipline: Schilderen
Website: www.mariandorothe.nl